June 10, 2012

Melawat Kebun MADU KELULUT

Assalamualaikum. Kisah nie kisah semalam tapi Fie baru nak updated dekat blog sebab semalam Fie tak sempat nak updated pun. Huhuhuhuhu. Busy bagai nak gila semester kali nie. Penat yang teramat sangat. Tak pelah Fie pun tak nak cerita banyak. Fie just buatkan summary ja okay???

Semalam Fie, Kak Sha and Ika pergi melawat KEBUN KELULUT. Ada lagi yang tak tawu kelulut tu apa ka??? Kelulut tu spesies lebah juga. Fie dan dua orang kawan lagi nie, buat assignment pasal madu kelulut. Jadi semalam kami pergi malawat kawasan tu la nak tengok sendiri keadaan dan madu kelulut tu sendiri.

Jom terjah gambar!


Kami sampai awal 15 minit
Tuan kebun tak sampai lagi
Jadi kami pergi melawat candi di Lembah Bujang dahulu


Pemandangan yang cantik kan???


Kak Sha dan Ika


Fie dah macam gangster


Nie Kak Sha tunjuk kotak sarang KELULUT nie haaa



Nie la sarang kelulut



Kak Sha dia tengok real tak geli
Tapi bila dalam gambar dia geli



Diberi peluang merasa madu kelulut yang baru diambil dari sarang
Kak Sha nie kan awak-awak sekalian
Nie la kali pertama dan terakhir dia rasa
Dia tak lalu


Kau ada ???
Tak dak kan???????
Hahahaha
Saja melawak
Jangan marah.............


Saya seorang yang pemalu
Harap maaf
Lalala

Lepas melawat kebun kelulut tu. Kami singgah di sebuah rumah yang diperbuat daripada kayu-kayu. Kayu-kayu berukir yang sangat cantik. Abah cakap rumah tu kos dia almost half million. Rumah tu adalah rumah bapa mertua Dato Seri Shapie Apdhal,Menteri Wilayah dan Luar Bandar tu.


Fie dah jadi gila sebab pemandangan yang cantik


That kucing sangat-sangat lah nak bergambar
Orang lari dari dia
Nanti dia datang balik depan camera


Ika nie comel kan???


Aku di kampung
Hahaha


Apa yang ada kami rembat ja
Nggeeeeee


Kami bertiga lah!


Love this!

Thats all for today.
Thank for visit.
(^_^)

10 comments:

  1. cantik nya pemandangan...gmbr2 semua cantik2 belaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie pun suka sangat2!!!
      Cantik gila
      TQ

      Delete
  2. heheh geliiii kelulut! 1st time tauu ni. nice info. awwww suka gila laguu blog ni. nk letak jap agg..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. geli????
      agak geli jgk la...
      hehehe
      tapi okay ja sebab dia tak dak sengat
      Jom la try cik yaya...

      Delete
  3. aaa sebelum ni macam tak pernah dengar je kelulut tu. skarang dah tau. keh3

    ReplyDelete