August 19, 2013

Cerita Syawal 2013

Assalamualaikum semua. Salam Syawal, Salam Lebaran & Selamat Hari Raya semua. Lamanya tak update blog ceq nie haa. Sorry. Kemalasan semakin meninggi :-) Jadi, alang-alang dah nak update ni fienaz update dari 1st day Syawal la yer. Jangan risau, gambar ja yang akan memenuhi entry ni. Tak maw stress naa. Peace yo!!!

Day 1


Disebabkan satu family dah kelam kabut nak pergi ke kedai untuk tangkap gambar yang kat atas ni lepas balik sembahyang sunat hari raya aidilfitri maka fienaz dengan kelam kabutnya bersiap sebab ceq yang paling lambat kalau bab siap menyiap ni :-( 

Bukan tu ja, fienaz juga tak sempat nak beraya okay. Terlampau kalut sangat mereka-mereka ini. Fienaz beraya (bermaaf-maafan) pada waktu petang okay! Sedih!!!


Day 2

 

Outfit on 2nd day of Syawal 
Tak dak gambar whole famliy dah :-(


Oh, my mommny!!!


Masa hari raya kedua juga mak sedara ada buat kenduri arwah dan tahlil
Masa kenduri lah nie
Peace!

Ini tuan rumah kenduri bersama keluarganya
Merangkap mak dan bapa saudara fienaz


Setelah selesai fienaz dan family kat rumah mak sedara, kami kena bergegas pulang ke  rumah balik sebab bapa-bapa dan mak-mak saudara  sebelah abah pula datang berkunjung ke rumah serta adakan mesyuarat keluarga.




 Yang ni pangkat tok sedara
Tok Su


Mesyuarat jangan tak mesyuarat :-)


Dah mereka mesyuarat kita bergambo lah kan??


Sepupu yang payah gila nak bersua muka :-)
Lebih kurang tak muka kami semua???


Day 3



Raya ketiga waktu siang tidak kemana-mana
Hanya ke rumah mak sedara pada waktu malam
Outfit for 3rd day of Syawal
Vietnam mari (Hahaha)
Thanks mama


Hensem dak boyapren saya???
(adik ler)


Bersama bonda tersayang


Captured by Abah :-)

Day 4



Outfit for 4th day of Syawal
Jubah pulak yer

 

Kawan mak buat open house
So, berkampung kat sana pada siang hari


Ceq tangkap gambar ja
Tak dak gambaq ceq (Sedih LOL)


Pada malam hari pula......



Pergi reunion abah


Hai Mamu Maidin :-)



Seperti biasa
Abah akan jadi pengacara majlis


Lucky Draw


Abah paksa juga walaupun dia taw fienaz tak pernah nyanyi dengan live band :-(


Lama sangat dah tak jumpa mamu


Day 5



Hanya bersama mereka seketika di malam hari




Kepala yang ajak berjumpa inilah dia
FELECIA
Dia dah nak balik Rusia
So, dia nak la jumpa sebab dah bertahun tak jumpa haaa


That's all for today
Thank you for your visit my beloved one!
Muahhh
...Selamat Hari Raya...

13 comments:

  1. meriahnya raya..slmt hari raya maaf zahir batin dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehe
      selamat hari raya juga :)

      Delete
  2. kemain meriah. jeles2! hihi
    FD takde gambar raya ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...
      bukan selalu kan???
      alolo...tak mo sedey sdey meh

      Delete
  3. waaa...macam beraye sakan jugak laa kan..hehe..
    macam best je ur raya..
    anyway selamat hari raya kay :-)

    ReplyDelete
  4. wah.. bestnya.. beraya sakan ye... hehehe

    selamat hari raya fiena.. maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik hik hik
      Selamat Hari Raya juga En.Boni

      Delete
  5. cantik-cantik baju raya awak... ceria sgt :)
    btw selamat hari raya fie :)

    ReplyDelete
  6. cantik2 baju raya awak..
    selamat hari raya fie :)

    ReplyDelete
  7. meriahnyer cerita raya tahun ni ye !

    ReplyDelete